our picture

06‏/10‏/2009

تقطيع البقلاوة

طريقتي العبقرية الفنية في تقطيع البقلاوة:

بعد الحاح وطلب كبير على كشف سر التقطيع, تنازلت و قررت افشاء'' السر''
ويكون بالخطوات التالية - بالصور-
1- تقطيع الى اربع قطع متساوية


2- تقطيع كل ربع الى نصفين للحصول على ثمانية قطع


* في الاول ماتقطعيش, فقط ترسمي الخطوط بشكل خفيف حتى تتأكدي من ان القطع متساوية
بعدها تقطعيهم
من بعد نعمل على كل قطعة (1/8) على حدى:
3- عمل خطوط موازرية لخط العرض


4- عمل خطوط موازية لخط الطول

5-تعملي نفس الشي لباقي الاقسام
اخيراا
تلقايها بهاد الشكل
وتحطيها في الفرن لمدة ساعة ونص
طبعا ماتنسيش الحرارة متوسطة و الصينية تقيلة
يعني مش اي صينية لازم الخاصة بالبقلاوة اللي تكون تقيلة

هناك 3 تعليقات:

dodo يقول...

يا أروووووووووووووبة

ماشاء الله عليك..تعرفي طريقتك كلها

ابداع ..واش متأكدة انك ما استعملتيش

المسطرة يا بشمهندسة..

كلمة فسرك المرة الوحيدو اللي عملت

فيها بقلاوة قطعتها مزيان لكن لما نضجت

صارت قشور الورق في ناحية والحشوة

فناحية تانيةوشبعت ملاحظات من

العصابة الاسرية..من يومها وانا اغني

التوبة ما بقى عيدا

Sophia يقول...

كنتي جبتي لصقة ولصقتيها قبل ما يدرو

انتي يعني لازم تخليهم يعرفو كلشي؟
لازم تتعلمي تخبي غلطاتك, ولو شكو في المذاق, قوليلهم هاد باين مرات اخوي غششتني وحطت ملح زيادة لما ادرت ظهري
- صورة ملااك- ههههههه

ثم ياختي مش محتاجة مسطرة, عيني ميزاني
:))

dada يقول...

"ثم ياختي مش محتاجة مسطرة, عيني ميزاني"

هههههازاي الكلام ده دانتي مش عارفة تفرقي بين الجلاش والبقلاوة ههههههه